Machines en werkmaterieel

De welbekende kreet is ‘goed gereedschap is het halve werk’. Dit is een uitdrukking die bij ons past. We hebben bijna alle gereedschappen in eigen beheer om zo snel en flexibel te kunnen werken. Elke bus is uitgerust met alle gereedschap die op dat moment van pas komen bij het aanleggen van de tuin.

Op deze manier kunnen wij op onze werkplek blijven en bespaart dat tijd! Het is een investering maar wij gaan professioneel met ons gereedschap om en zorg goed voor ons materiaal, zodat we hier jarenlang plezier van  hebben.

We zijn in het bezit van onderstaande machines en werkmaterieel:

[accordion]
[pane title=”Grondwerk: graafmachines, shovels, frees, trilplaten etc” ]
Div. graafmachines (met div. uitrustingstukken, sorteergrijpers en kantelbakken) – grote en kleine shovels (incl. bezems en rest aanbouwdelen) – 6 type’s trilplaten om de grond te verdichten – laser apparatuur – grondfrezen – Trekker en dumper – eigen rijplaten enz.

Graafmachines

Momenteel zijn wij in het bezit van een viertal graafmachines. Een mobiele en rupskraan die we kunnen inzetten bij de grote projecten. Een minikraan met een breedte van slechts 78 centimeter! Deze kraan past bijna door elke deur opening. Hierdoor is zelfs een kleine achtertuin voor ons bereikbaar. En een 2,5 tons minikraan met een breedte van 140 centimeter. Met deze kraan kunnen wij de meest voorkomende graafwerkzaamheden uitvoeren. Wij hebben bij deze kraan meerdere aanbouwwerktuigen zoals een kantelbak en een roterende sorteergrijper en bandenklem. Met de sorteergrijper kunnen we in korte tijd veel beplanting rooien en afvoeren en met een kantelbak kan de grondslag nauwkeurig op hoogte en afschot worden gemaakt.

Shovels

Voor het snel en op korte afstand vervoeren van grond, stenen, big-bags en andere producten hebben wij twee shovels. Bij deze shovels hebben wij ook diverse aanbouwwerktuigen. Hiermee kunnen we land egaliseren en zaai klaar maken. Ook voeren wij in de wintermaanden gladheidsbestrijding uit met de shovel.
De kleinste shovel kan smaller worden gemaakt zodat hij door bijna elke deuropening past. Op deze manier kunnen we de producten zo dicht mogelijk bij het werk brengen, zodat zwaar lichamelijk werk beperkt wordt.

Frees

Wanneer grote vakken ingeplant moeten worden, maken wij vaak gebruik van een grondfrees. Voor aanvang van het plantwerk brengen wij een laag bemesting op de bovengrond aan. Vervolgens frezen wij deze bemesting door de grond zodat de planten in een voedselrijke bodem komen te staan. De grond is tevens mooi los wat een goede wortelgroei bevorderd.
[/pane]
[pane title=”Straatwerkzaamheden: trilplaten, bandenzagen, zaagtafel etc.”]
Grote zaagtafel tot 80 cm. doorsnee – div. steenzagen – zuignappen voor grote tegels enz.

Trilplaten

Een goede draagkrachtige en vaste bodemlaag is bij het aanleggen van verharding van groot belang. Hiervoor moet het juiste materieel op de juiste plek gebruikt worden. Wij zijn in het bezit van meerdere trilplaten in verschillende formaten. Hierdoor kunnen we op elke locatie de maximale verdichting garanderen.

Bandenzagen/zaagtafel

Een terras aanleggen is meer dan alleen tegels leggen. Het komt vaak voor dat er bij een muur of schutting tegels op maat gemaakt moeten worden. Bij kleine aantallen wordt vaak gebruikt gemaakt van een bandenzaag. Maar zijn het hele stroken dan is een zaagtafel de ideale oplossing.
[/pane]
[pane title=”Grasonderhoud: gazonmaaiers, verticuteermachines, kantensnijders etc.”]
Grote en kleine gazonmaaiers – kantensnijders – verticuteermachines – gazonprikkers – drukrollen (dit alle voor grote en kleine gazons).

Gazonmaaiers

Van het maaien van 10 m2 tot het maaien van 10.000 m2. Wij hebben de geschikte maaiers. Onze maaiers worden het gehele jaar door goed onderhouden en gecontroleerd op het scherpte van het mes. Hierdoor blijft een goed maaibeeld gegarandeerd.

Verticuteermachines en kantensnijders

Goed verticuteren is van groot belang voor uw grasveld. Onze machines verwijderen mos en beluchten het gras. Voor het bijsnijden van de graskanten hebben wij handmatige en machinale kantensnijders. Hiermee kunnen we in korte tijd lange afstanden bewerken.
[/pane]

[pane title=”Groen- en straatonderhoud: kettingzagen, heggenscharen, veegmachines etc.”]

Alle soorten heggenscharen – accugereedschap (qua snoeiwerk) – steigers en ladders.
Schoonvegen van ruimtes met de veegmachine – borstelen van straatwerk – bladblazers enz.

Kettingzagen, heggenscharen, bladblazers

Alle soorten hegge scharen – accu gereedschap (qua snoeiwerk) – steigers en ladders. Elke bus beschikt over kettingzagen, heggenscharen en bladblazers. Dit gereedschap is altijd in de bus aanwezig zodat we bij elke klus passend gereedschap bij ons hebben. Door regelmatig onderhoud aan deze machines te plegen en ze tijdig te vervangen, blijven ze altijd in topconditie.

[/pane]

[pane title=”Boomonderhoud en snoeiwerk: hoogwerkers, versnipperaars etc.”]
Bij Bergsma Hoveniers beschikken we over drie verschillende types hoogwerkers, zodat bijna elk doel behaald kan worden. Wij verhuren de hoogwerkers inclusief bemanning.

Meer informatie over onze hoogwerkers »

Hoogwerkers

Drie verschillende hoogwerkers van 15 tot 30 meter – Transport van de hoogwerkers in eigen beheer – versnipperaar – lier achter de trekker – de kleinste tot de grootse motorzaag en alle maten daar tussen – verkeersborden en wegafzettingen.

Versnipperaar

Onze versnipperaar versnippert takken tot 13cm doorsnede. Dit is een prima formaat want van grotere doorsnedes wordt veelal brandhout gemaakt. De versnipperaar past door een deur wat als voordeel heeft dat we ook in achtertuinen takken kunnen versnipperen. Dit scheelt veel volume in het afvoeren van de takken.
[/pane]
[pane title=”Vijvers: waterpompen, zagen, slijpers etc.”]
Div. waterpompen om vijvers leeg te pompen – alle klein gereedschappen (boormachines, zagen, slijpers) enz.
[/pane]
[pane title=”Transport: bussen, trekkers, dumpers, aanhangers etc.”]
Elke bus heeft een eigen aanhanger met de functies die bij de werkzaamheden past (kiepers, schamels en transport aanhangers).

Trekker

Voor het vervoeren van diverse producten hebben wij een allround trekker. Deze is uitgerust met een fronthef voor bijvoorbeeld een sneeuwschuiver en met een voorlader om kiepers en wagens te beladen.
Ook hebben wij diverse werktuigen zoals een kieper voor het transport van aarde, zand, puin en groenafval en een dieplader waar wij onze hoogwerker en andere grote producten mee transporteren. Door de inzet van deze machine kunnen wij grote hoeveelheden tegelijk transporteren en zijn wij niet afhankelijk van externe transporteurs. Dit zorgt ervoor dat onze projecten soepel en snel verlopen.
[/pane]
[/accordion]

 

Onderhoud in eigen beheer

Het onderhoud hebben wij in ons eigen beheer, denk aan het slijpen van alle types en soorten messen, filters, verversen van de olie en het vervangen van de slijtende delen. We hebben een eigen werkplaats en een groot magazijn waar we alle onderdelen op voorraad hebben. In het magazijn liggen ook alle onderdelen die we nodig hebben voor het realiseren van een tuin. De veiligheid van de gereedschappen controleren we regelmatig. Dit wordt ook elk jaar gekeurd door erkende keurmeesters. Elke maand controleren we ons gereedschap en materiaal op loszittende onderdelen, olie verversen enzovoort.