Tuinaanleg

Bij de tuinaanleg gaan we bij Bergsma Hoveniers nauwkeurig te werk. Uiteraard maken we eerst een tuinontwerp voor u. Na een goedkeuring maken we een plan van aanpak en plannen we de werkzaamheden voor het aanleggen van de tuin in. Een goede en strakke planning is een belangrijk onderdeel in de voorbereiding van een tuinaanleg. Daarmee weet iedereen waar hij of zij aan toe is, voorkomen we onnodige tijdverspilling en leveren we het beste resultaat.

Afhankelijk van de huidige staat van de tuin bekijken we van te voren welke werkzaamheden voor het aanleggen van de nieuwe tuin noodzakelijk zijn.

Bij de tuinaanleg houden we rekening met diverse fases. Iedere tuin is anders en iedere tuin heeft dan ook een andere aanpak nodig. Verschillende fases die je tijdens de tuinaanleg tegen kunt komen zijn onder andere:

De grondwerkzaamheden zijn een van de belangrijkste onderdelen tijdens het aanleggen van een nieuwe tuin, het cre√ęert een basis.Onze vakmannen zorgen ervoor dat de grond op de juiste hoogte wordt afgegraven, we leggen het juiste soort zand en bekijken waar gebroken puin of vulzand moet komen. Eventuele kabels en leidingen voor onder andere een sproei-installatie of tuinverlichting worden daarin direct meegenomen. Ook het verbeteren en vruchtbaarder maken van de grond hoort bij grondwerkzaamheden.

Het straatwerk is een belangrijk onderdeel van een tuin. Het bepaalt de uitstraling van uw tuin of de omgeving van uw bedrijf. Vari√ęrend van een groot terras tot een paadje met een klein zitje, alles is mogelijk. Onze hoveniers zijn gespecialiseerd in het bestraten van tuinen: van mooie sierbestrating tot het aanleggen van een grote oprijlaan of parkeerplaatsen bij uw bedrijfspand. Uiteraard is dit een van de fases tijdens de tuinaanleg.

Een gazon in uw tuin doet veel voor de sfeer. Er zijn verschillende manieren om een gazon aan te leggen, afhankelijk van de grootte en hoe snel u resultaat wilt zien. Er zijn mogelijkheden voor graszoden, zaaien van het gazon met verschillende gazonmengsels en kunstgras. Welk gazon het meest geschikt is voor uw tuin bespreken we tijdens de ontwerpfase.

Onze hoveniers hebben veel kennis over gazons, de aanleg daarvan en het onderhoud er van. Meer informatie over het aanleggen en onderhouden van een gazon kunt u hier vinden.

Wanneer wij aan de slag gaan met uw tuin, zijn er in de ontwerpfase al mogelijkheden om een beplantingsplan van ons te ontvangen. Een tuin is pas écht een tuin wanneer er beplanting in staat. Het is belangrijk dat er planten in uw tuin staan die op elkaar afgestemd zijn.

Tijdens de aanleg van beplanting in uw tuin zijn er diverse factoren waar wij rekening mee houden. Zo vinden wij het belangrijk om te werken met diverse hoogtes en bloeitijden en houden we rekening met zon- en schaduwplaatsen. Daarnaast houden we rekening met de kleuren van de bloemen en planten en kijken we naar eventuele wintergroene planten.

Iedere tuin heeft water nodig en handmatig sproeien vergt vaak veel tijd. Wij adviseren u graag over een sproei-installatie en hebben een geschikt beregeningssysteem voor iedere tuin. Tijdens de aanleg van uw tuin houden wij rekening met de sproei-installatie die bij uw tuin past.

Tijdens het ontwerpen en aanleggen van uw nieuwe tuin houden wij rekening met het aanleggen van tuinverlichting. Tuinverlichting is niet alleen praktisch in de avond, maar het geeft uw tuin ook een extra uitstraling en andere sfeer.

Vijvers zijn er in veel verschillende soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan siervijvers, natuurvijvers, koivijvers en zelfs zwemvijvers. Iedere soort vijver vraagt weer een andere aanpak en manier van werken.

Ook voor hout en natuurlijke elementen bent u bij ons aan het juiste adres. Deze elementen zorgen vaak voor een mooie en natuurlijke uitstraling in uw tuin of op uw landgoed. U kunt dan onder andere denken aan:

 • Landhekken
 • Toegangspoorten
 • Landgoedpoorten
 • Buitenmeubilair
 • Boombanken
 • Planten- en boombakken
 • Omheiningen
 • Kastanje Hekwerken
 • Afrasteringspalen

Met deze middelen kunt u uw tuin, park, landgoed, weiland en bos perfect verfraaien en aankleden.

Bouwkundige elementen zijn vaak beeldbepalend voor uw tuin. U kunt hierbij denken aan verhoogde borders, trappen, pergola’s, keerwanden of speeltoestellen.

Wij proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzame en gebruikte materialen, dit zorgt voor een tijdloze uitstraling. Wilt u liever dat we met nieuwe materialen werken? Ook dat is natuurlijk geen probleem. Alle elementen worden op maat en naar uw eigen wens door ons gemaakt.

In een buitenverblijf van Bergsma Hoveniers kunt u ‚Äės avonds lekker lang buiten barbecue√ęn of een fijn gesprek voeren zonder dat het te snel afkoelt. Alle buitenverblijven zijn exact op maat te maken zodat deze altijd in de omgeving passen. Bij het ontwerpen en realiseren van buitenverblijven gaan wij stap voor stap te werk. Allereerst kijken wij wat er bij uw woning en leefomgeving past. Nadat wij onze checklist hebben doorlopen en alle mogelijke plannen en ontwerpschetsen naast elkaar hebben gelegd zal er een definitief ontwerp naar voren komen. Pas als u tevreden bent gaan wij over tot het realiseren van uw droomverblijf.

Tuinrenovatie

Soms is het niet nodig om de tuin helemaal opnieuw aan te leggen, maar zijn er ook mogelijkheden voor een tuinrenovatie. Onze hoveniers komen graag eens bij u langs om te kijken wat de beste optie is voor uw tuin.

Contactformulier

Benieuwd naar wat wij kunnen betekenen voor uw tuin? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden voor een nieuwe tuinaanleg.

   

   

  Bergsma Hoveniers is gespecialiseerd in tuinen op het gebied van tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud. Wij zijn als hoveniers met name werkzaam in Twente en de aangrenzende Duitse regio.

  Wij hebben onder andere klanten in: Losser, Overdinkel, Glanerbrug, Enschede, Hengelo, Denekamp, Ootmarsum, Oldenzaal, De Lutte, Gildehaus, Bad Bentheim, Gronau en Nordhorn.