Onderhoud

Behalve het ontwerpen en aanleggen van tuinen is Bergsma Hoveniers ook gespecialiseerd in het onderhoud ervan. Of het nu een grote prachtige tuin is of een sfeervolle kleine en duurzame tuin, de medewerkers van Bergsma Hoveniers hebben oog voor elk onderdeel van uw tuin. Ook dit werk gaat in uitvoerig overleg met u als klant. U hebt daarin uiteraard een belangrijke stem: gaat het om een keer per week de tuin inspecteren en onderhouden, eens in de twee weken of, eens per maand. Alles is mogelijk.

Net zoals de seizoenen is bij Bergsma Hoveniers het onderhouden van tuinen een telkens terugkerende cyclus. In het voorjaar het verticuteren van gazons, bemesten van gazons en borders, het nodige snoeiwerk en het planten van nieuwe gewassen. Ook in de zomer ligt het werk niet stil. Denk aan het knippen van alle soorten hagen (zomersnoei), het bemesten van de complete tuin, het bestrijden van ongedierte in planten en de onkruidbestrijding van gazons. In het najaar komt dan het snoeien van uitgebloeide bomen en planten aan de beurt. De haag strak knippen en de tuin onkruid- en bladvrij maken. Zelfs in de winter zit Bergsma Hoveniers niet stil: dan staat namelijk het snoeien van diverse bomen op het programma. In winters met veel sneeuw is een telefoontje genoeg om uw oprit of toegangspaden sneeuwvrij te krijgen.

Kortom: het onderhoudsteam van Bergsma Hoveniers zult u vaker dan een keer per jaar aantreffen in uw tuin om er voor te zorgen dat uw tuin duurzaam in vorm blijft.

Informeer geheel verblijven naar de mogelijkheden!