Tuinverlichting

Met de juiste tuinverlichting kunt u de tuin een extra uitstraling geven. Bovendien is buitenverlichting ook erg praktisch in het donker en door het gebruik hiervan wordt ook de veiligheid rondom uw woning vergroot.

Er is een onderverdeling te maken in de volgende soorten tuinverlichting.

FUNCTIONELE TUINVERLICHTING

Dit is de onmisbare verlichting in uw tuin. Denk hierbij aan een tuinlamp bij de deur, de verlichting van een tuinpad, verlichting om te lezen op uw plaats of de buitenverlichting om u veilig te voelen in de tuin.

ACCENT TUINVERLICHTING

Met deze verlichting zet u de gewenste objecten in het licht om de aandacht hierop te vestigen. Bijvoorbeeld de statige eik naast de plaats, bloeiende struiken, een waterornament of eigenlijk elk object wat u belangrijk vindt in uw tuin.

SFEER TUINVERLICHTING

Na de functionele- en accent tuinverlichting wordt als laatste de sfeerverlichting bepaald. Dit zijn de plaatsen in uw tuin waar nog kleine lichtpuntjes gewenst zijn. Ook zijn er verschillende type buitenlampen afhankelijk waar ze voor gebruikt worden.

BOVENGRONDSE BUITENLAMPEN

Meestal wordt deze tuinverlichting gebruikt om de functionaliteit hiervan. Voorbeelden hiervan zijn mooie tuinlantaarns bij een oprit of terras. Ook voor het begeleiden van paden is dit een prima optie

WANDLAMPEN IN DE TUIN

Wandlampen zijn voor bevestiging tegen een schutting of gevel en worden vaak gebruikt voor de functionaliteit hiervan. Een tuinlamp naast een deur, aan een erfafscheiding of bij een opstapje verhoogt het gebruiksgemak.

(RICHTBARE) TUINSPOTS

Richtbare spots worden vaak gebruikt als accentverlichting voor beelden, bomen of exclusieve beplanting. Door deze in de avond te verlichten wordt de nadruk juist daarop gelegd en springt het echt uit de tuin.